Info

Reisinformatie

aankomstbootDe boot naar Schiermonnikoog vertrekt vanuit de Veerhaven van Lauwersoog. Zoals gezegd Schier is een autovrij eiland. De auto kunt u parkeren in de parkeergarage.
Dienstregeling vertrek Lauwersoog

bagagewagonsUw bagage kunt u na het passeren van de kaartcontrole in de bagagewagens plaatsen (deze service is gratis). Bij aankomst in Schiermonnikoog kunt u ze weer uit de bagagewagens halen en vervolgens eventueel door een van de vervoerders laten brengen naar de van Starkenborghstraat 18 (Jingo of Wopke).  U kunt de koffers natuurlijk ook zelf meenemen in de bus.

busNa aankomst met de boot, kunt u een taxi of bus nemen met de aanduiding “Centrum”. Er is een bushalte voor Hotel Graaf Bernstorff. Hier stapt u uit. U loopt het hotel voorbij en gaat rechts af door het hofje. U loopt het hofje helemaal door tot u de tennisbaan passeert. Hierna rechts en direct weer links. U bent nu in de van Starkenborghstraat. De ingang van het huisje Jingo is aan de straatzijde in het midden van de twee-onder-een-kapwoning. De ingang van de andere woning, Wopke, is om de hoek aan de achterzijde. De totale loopafstand is ongeveer 300 meter.
U kunt gebruik maken van het speciale eilandretour dat € 3,50 voor volwassenen en
€ 2,50 voor kinderen, 65 plussers en honden kost. Deze kaarten zijn in de bus en in de voorverkoop bij de VVV Lauwersoog verkrijgbaar. Ook kunt u gebruik maken van uw Ov-chipkaart.